ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ...Άντρο τοξικομανών δίπλα στα Λιοντάρια, η παλιά Τροχαία



Το βίντεο με το ρεπορτάζ της Έλλης Κοκκάλη είναι συγκλονιστικό αναδεικνύοντας μία ακόμη τραγική υπόθεση με πρωταγωνιστές τους εξαρτημένους συνανθρώπους μας, που έχουν βρει στέγη στο πρώην κτίριο της....Τροχαίας Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης, στα Λιοντάρια, στο πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης, όπου κατά τα λοιπά, η ζωή συνεχίζεται..."κανονικά".... 

Εικόνες σοκαριστικές, θλιβερές και απαράδεκτες αποκάλυψε ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV, στον απόηχο του εντοπισμού ενός 24χρονου που φαίνεται να έχασε τη ζωή του από ναρκωτικά στο κέντρο του Ηρακλείου.

Αυτό είναι το σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος νεαρός που έμεινε νεκρός τουλάχιστον τρεις μέρες πριν η δυσοσμία θορυβήσει του καταστηματάρχες στην οδό Ταγματάρχη Τζουλάκη. Το κτίριο που έχει μετατραπεί σε άντρο τοξικομανών...

δεν είναι άλλο από την παλιά τροχαία του Ηρακλείου. Οι χώροι της υπηρεσίας έχουν μετατραπεί σε υπνοδωμάτια με πρόχειρα κρεβάτια και κουβέρτες, είτε...αποχωρητήρια.

Κι όμως, θα έλεγα εγώ... Είναι δυνατόν να μην τους πάρει χαμπάρι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου στην οποία και ανήκει το κτίριο αυτό; Όχι για να τους συλλάβει η Αστυνομία και να τους φυλακίσει. Αλλά να γίνουν ενέργειες μήπως και σωθούν όλα αυτά τα παιδιά, θύματα αδίσταχτων, βρωμερών και τρισάθλιων εμπόρων που θησαυρίζουν καταστρέφοντας ανθρώπους, οικογένειες, σπίτια, ζωές πολλών ανθρώπων που μπλέχτηκαν με τα ναρκωτικά...


Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία 

Όπως αποκαλύπτει ο τηλεοπτικός φακός...
Τα κάθε είδους αντικείμενα που είναι διάσπαρτα στο πάτωμα μαρτυρούν τη συνεχή ανθρώπινη παρουσία, ανάμεσα στα απομεινάρια περιστεριών και τρωκτικών.

Την ίδια στιγμή εξωτερικά του κτιρίου η διέλευση των πολιτών του Ηρακλείου αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών καθίσταται άκρως επικίνδυνη με κομμάτια από τους σοβάδες και το μπετόν να καταρρέουν σε απόσταση αναπνοής από το πλέον πολυσύχναστο και εμβληματικό σημείο της πόλης, την πλατεία Λιονταριών. Δραματική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζουν περίοικοι και καταστηματάρχες την κατάσταση που επικρατεί και στο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το αστυνομικό τμήμα.

Τόσο το εν λόγω κτίριο όσο και εκείνο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, παραμένουν εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα εδώ και δέκα χρόνια. Τόσα έχουν περάσει από τότε που έγινε η μεταφορά των αστυνομικών υπηρεσιών στα Δύο Αοράκια. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:



https://www.neakriti.gr/article/kriti/irakleio/1509236/adro-toxikomanon-dipla-sta-liodaria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)