ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

«Αν σφίγγεις το χέρι των δολοφόνων, δεν έχεις ηθική» Ακούς Αλέξη Τσίπρα (@atsipras);;;


Αναδημοσιεύω...Με θλίψη... Με οργή...Με αγανάκτηση....

Ο Αλέξης Τσίπρας συχνά-πυκνά το τελευταίο καιρό συναντιέται και αγκαλιάζεται με τον δολοφόνο Νετανιάχου και φιλοδοξεί με τον δολοφόνο να κάνει συνεταιρελίκια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εξωτερικών τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ των δολοφόνων του Ισραήλ και των υποδουλομένων Παλαιστινίων. 

Διαβάζουμε στην Κατίουσα:    



Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών εξέδωσε μια προκλητική ανακοίνωση για τη μαζική δολοφονία των Παλαιστινίων διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία συνιστά “αυτοσυγκράτηση, για να μην υπάρξει κλιμάκωση και νέα θύματα…”. Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην κυβερνητική Αυγή, το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει:
«Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα» ενώ καταγράφει «με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας».
Οι εν ψυχρώ δολοφονίες περιγράφονται περιφραστικά ως “απώλεια ανθρωπίνων ζωών και τραυματισμών από ισραηλινά πυρά”, για να μη φαίνονται τόσο αποτρόπαιες. Ενώ στη συνέχεια της ανακοίνωσης καταφέρνει να πάρει ίσες αποστάσεις, μεταξύ θύτη και θύματος, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι το Ισραήλ με την παλαιστινιακή Χαμάς.
«Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».
Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση, θα δει πως δεν υπάρχει ούτε καν μια γενικόλογη καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται (αγαπημένο αστικό κλισέ), αλλά μια συμβουλή για την αποφυγή “δυσανάλογης βίας”, σε αντίθεση προφανώς με τη λελογισμένη βία (πχ μερικές εκτελέσεις για παραδειγματισμό).
Αν τυχόν κάποιος διατηρούσε αμφιβολίες, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν αφήνει περιθώρια. Η ξεφτίλα και το θράσος του κυβερνητικού λόχου δεν έχει πάτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)