ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

“Κυνηγημένοι” εργοδότες στη Βέροια, φτιάχνουν λίστα στο facebook, με υπαλλήλους που ζητάνε μισθούς και υπερωρίες


Ν Α Υ Α Γ Ο Σ

...ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 

Είσαι άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας. Ένας εντερπρενέρ. Πονάς την επιχείρηση που έχεις φτιάξει και ανησυχείς πως μια μέρα αυτή θα στελεχώνεται μόνο από ανθρώπους που σκέφτονται τα λεφτά τους και όχι τα λεφτά σου.

Πώς μπορείς να προστατευτείς από μία τέτοια κακοτοπιά;



Τη λύση έδωσε για άλλη μια φορά το περιβόητο ελληνικό δαιμόνιο και συγκεκριμένα επιχειρηματίες από τη Βέροια, οι οποίοι έφτιαξαν μια κλειστή ομάδα στο facebook, προκειμένου να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους για το ποιος Βεροιώτης είναι καλός υπάλληλος και ποιος όχι.

Για την ακρίβεια, ποιος Βεροιώτης ενδέχεται να κάνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας αν δεν πληρωθεί, τη στιγμή που το φυσικό είναι να λέει και ευχαριστώ για το ένα πιάτο φαΐ που του δίνει ο εργοδότης του.

Μάλιστα στην ομάδα τους έδωσαν και την ονομασία “Οι Κυνηγημένοι”, γιατί ποιος άλλωστε έχει κυνηγηθεί περισσότερο σε αυτό τον τόπο, από την υγιή επιχειρηματικότητα;

Το θέμα ανέδειξε ο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης, ο οποίος  ανέφερε (ΔΕΙΤΕ ΤΟ  ΛΙΓΚ) πως η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από περίπου 250 άτομα από τη Βέροια και την ευρύτερη περιοχή, όπου ενημερώνουν ο ένας τον άλλον μέσω μηνυμάτων, τόσο για κλιμάκιο ελεγκτών που κυκλοφορούν στην πόλη όσο και για εργαζομένους που διεκδίκησαν δεδουλευμένα από εργοδότη και προχώρησαν σε καταγγελίες, προκειμένου να μην προσληφθούν από κανέναν.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για οργάνωση αντίστοιχης ομάδας στη Βέροια από καταναλωτές, προκειμένου να ενημερώνουν ποιος επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, ώστε να τις αποφεύγουν. Αλλά η αδυναμία οργάνωσης, αποτελούσε πάντα μία από τις ειδοποιούς διαφορές ανάμεσα στην πλέμπα και τους υγιείς επιχειρηματίες.

https://spasmenoparathyro.me/kynigimenoi-ergodotes-sti-beroia-ftiaxnoun-lista-sto-facebook-me-ypallilous-pou-zitane-misthous-kai-yperories/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)