ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Αναβιώνει η υπόθεση του φριχτού θανάτου 8χρονου Αλβανού σε πηγάδι...παγίδα!


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ 

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει σε λίγες μέρες η τραγική υπόθεση του 8χρονου αγοριού, το οποίο είχε βρει φρικτό θάνατο πριν από περίπου επτά χρόνια, πέφτοντας σε πηγάδι που βρισκόταν στον ακάλυπτο χώρο οικοδομής, στο Ηράκλειο. Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να γίνει στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.


Όπως γράφει σήμερα ο Νικόλας Αγγελίνος  στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη":
Το συμβάν, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης, είχε λάβει χώρα το απόγευμα της 7ης Φεβρουαρίου του 2011, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Τριάδας, στην πόλη του Ηρακλείου. Εκείνη την ημέρα, ο 8χρονος Κριστιάν έπαιζε μαζί με τους φίλους του. Περίπου στις 5:30 το απόγευμα, η μπάλα με την οποία έπαιζαν τα παιδιά ξέφυγε και ο 8χρονος έτρεξε να την πιάσει.


Στην προσπάθειά του να πιάσει την μπάλα, το παιδί φέρεται να γλίστρησε και να έπεσε σε πηγάδι-φρεάτιο, το οποίο βρισκόταν στον ακάλυπτο χώρο παρακείμενης οικοδομής. Το εν λόγω πηγάδι, το οποίο είχε βάθος 8 μέτρων και διάμετρο 50 εκατοστά, είχε νερό, το οποίο έφτανε σε ύψος τα 3 μέτρα.

Ως αποτέλεσμα, ο μικρός βρήκε φρικτό θάνατο από πνιγμό...

“Καμπάνα” για 2 σε πρώτο βαθμό

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε πρώτο βαθμό διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από αρκετές αναβολές που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, που εκδικάστηκε από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ήταν τρεις συνιδιοκτήτες της οικοδομής, στον ακάλυπτο χώρο της οποίας βρισκόταν το επίμαχο πηγάδι.


Πρόκειται για δύο αδέρφια κι έναν ακόμη συγγενή τους. Οι τρεις τους κατηγορούνται ότι δεν είχαν λάβει τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα για την αποτροπή της πτώσης κάποιου ανθρώπου μέσα στο πηγάδι. Η πράξη για την οποία δικάστηκαν ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι το επίμαχο φρέαρ, όπου πνίγηκε ο άτυχος 8χρονος, βρίσκεται εκτός των ορίων της ιδιοκτησίας τους. Εξάλλου, συμπλήρωσαν ότι και οι τρεις αγνοούσαν την ύπαρξη του πηγαδιού.
Εντούτοις, το δικαστήριο δεν πείστηκε κι έκρινε τελικά ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια τους δύο από τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, έκρινε ένοχα τα δύο αδέρφια, ενώ απαλλάχθηκε ο συγγενής τους. Ειδικότερα, ο τρίτος κατηγορούμενος αθωώθηκε καθώς, όταν έλαβε χώρα το δυστύχημα, εκείνος είχε μόνο την ψιλή κυριότητα του 1/8 εξ αδιαιρέτου του επίμαχου ακινήτου, ενώ σύμφωνα με το νόμο υπόλογος σε τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι το άτομο που είναι ο επικαρπωτής της περιουσίας.



Αξίζει να επισημάνουμε ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο εκ των τριών κατηγορουμένων κατά πλειοψηφία (2-1), καθώς μειοψήφησε η πρόεδρος της Έδρας, η οποία είχε αντίθετη άποψη. Στα δύο αδέρφια επιβλήθηκε τελικά ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή.


Σημειώνεται, πάντως, ότι σε αμφότερους τους καταδικασθέντες χορηγήθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας.


Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο περιλαμβανόταν ένα ακόμη άτομο, που ήταν συνιδιοκτήτης της οικοδομής, το οποίο ωστόσο απεβίωσε τον Μάιο του 2017. Γι’ αυτόν τον λόγο το δικαστήριο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος του, κατά το ξεκίνημα της δίκης, τον περασμένο Οκτώβριο.


Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τον περασμένο Οκτώβριο η μητέρα τού αδικοχαμένου αγοριού, διά του πληρεξούσιου συνηγόρου της, είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι διατηρεί σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο το επίμαχο πηγάδι βρισκόταν εντός της ιδιοκτησίας των κατηγορουμένων, αλλά και για το κατά πόσο οι κατηγορούμενοι γνώριζαν την ύπαρξη του πηγαδιού. Δήλωσε, ακόμη, ότι παραιτείται του δικαιώματος παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά και ότι δεν επιθυμεί την καταδίκη οποιουδήποτε εκ των κατηγορουμένων.
(ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΩ ΤΟΤΕ)

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ"
https://www.neakriti.gr/article/kriti/1511816/frihtos-thanatos-8hronou-se-pigadi-anavionei-i-tragodia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)