ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Σαν σήμερα από το Καστελόριζο...Το δραματικό διάγγελμα και η Ελλάδα...στο γύψο...


Οκτώ χρόνια πέρασαν από τη μέρα εκείνη, που ο Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο έκανε το δραματικό διάγγελμα του, ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης του, να ρίξει την Ελλάδα στον λάκκο των λεόντων και συγκεκριμένα στον  μηχανισμό στήριξης, στα δόντια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να αρχίσει από εκείνη τη στιγμή, η σταδιακή καταστροφή...

ενός ολόκληρου λαού...

«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.» δήλωνε ο τότε πρωθυπουργός από το ακριτικό νησί στις 23 Απριλίου του 2010. Η ημερομηνία έμεινε στην Ιστορία καθώς από τότε ξεκινά και ο «Γογλοθάς» της Ελλάδας, η οποία εμπλέκεται στη δίνη των Μνημονίων.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΑλλά ας θυμηθούμε και τι έλεγε τότε μέσα στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου...Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 8 χρόνια, η χώρα μόλις είχε βγει από την κυβέρνηση Καραμανλή και ο ελληνικός λαός αποφάσισε να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, μήπως και κάνει πράξη αυτά που έλεγε περί κοινωνικής πολιτκής.  

Ο ίδιος, επικαλείται τραγικά λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης, τα οποία «έπσρωξαν» τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δηλώνοντας: «Όλοι μας κληρονομήσαμε -η σημερινή κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός- ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί. Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει τον σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της. Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας».

Και από τη μέρα εκείνη, η Ελλάδα μπαίνει στο γύψο. Σήμερα, 8 χρόνια μετά, τίποτα δεν πια όπως πριν. Τα πάντα έχουν καταρρεύσει. Τα δικαιώματα των εργαζομένων που "χτίζονταν" εδώ και εκατοντάδες χρόνια χάθηκαν μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, μέσα από τα μνημόνια που μας επέβαλλαν. Είδαμε στη συνέχεια τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, την κυβέρνηση Παπαδήμα και όλα τα σχετικά που βίωσε ο Ελληνικός λαός, αποφασίζοντας να κάνει την ανατροπή το 2015.

Αλλά ούτε και η σημερινή κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...
Υπενθυμίζω: Δημοψήφισμα Ιουλίου 2015. Πήρε το "Όχι" σχεδόν του 65% του Ελληνικού λαού και το μετέτρεψε σε "Ναι"... Και έφερε δύο νέα μνημόνια ολοκληρώνοντας το έγκλημα, που θέλει την Ελλάδα δέσμια των δανειστών για τα επόμενα...100 ακόμη χρόνια...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)