ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Οι κόκκινες δημοτικές αρχές ενάντια στον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική επέμβαση...Οι δήμαρχοι οι δικοί μας;....


O Ναυαγός αναδημοσιεύει, στέλνοντας μήνυμα και στους δημάρχους της Κρήτης, με μία μεγάλη συγνώμη που τους..."ενοχλεί" Κυριακάτικα και δεν είναι και τόσο..."σωστό" αυτό....
Οι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καλούν σε ξεσηκωμό και μαζική αντιπολεμική δράση, καταδικάζουν το ιμπεριαλιστικό χτύπημα και σημειώνουν...

 τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης.

Ανακοινώσεις ενάντια στο χτύπημα στη Συρία και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο βγάζουν οι κόκκινες δημοτικές αρχές, καταδικάζοντας την ιμπεριαλιστική επέμβαση και καλώντας τους δημότες και τον εργαζόμενο λαό σε ξεσηκωμό και μαζική αντιπολεμική δράση.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου καταδικάζει την επίθεση, σημειώνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και τονίζει πως οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και πρέπει να ορθώσουν τείχος στα σχέδια που τους βυθίζουν στο αίμα και την ανασφάλεια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Καταδικάζουμε τη σημερινή επίθεσή των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία με τη στήριξη-ανοχή και των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για μια ακόμη φορά, ματώνουν τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος του πλούτου που υπάρχει στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει τη θέση της αστικής τάξης της χώρας μας, αυξάνει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τις πιθανότητες εμπλοκής του σ’ έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες -κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα! Καταδικάζοντάς τους να ζούν σε άθλιες συνθήκες, με τις οικογένειές τους διάσπαρτες σε διαφορετικές χώρες, αν πρώτα δεν έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπαθειά να φύγουν από τον πόλεμο, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα με κάθε μέσο για να σωθούν.

Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα.

Αποτελεί κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι έτσι θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τον πρόσθετο λόγο της διαταραχής των σχέσεων Τουρκίας – ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δε διασφαλίζουν ούτε τη σταθερότητά, ούτε την ασφάλεια. Είναι αυτό, που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και δε νοιάζεται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων.

Η Δημοτική Αρχή καλεί το λαό της περιοχής, να μην πέσει στην παγίδα του εφησυχασμού και της επανάπαυσης, που σκόπιμα καλλιεργείται. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες και μεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη, μπορούν και πρέπει να ορθώσουν τείχος στα σχέδια όλων αυτών που τους βυθίζουν στο αίμα και την ανασφάλεια, μπορούν και πρέπει να χαράξουν το δικό τους δρόμο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Η δημοτική αρχή της Πετρούπολης καλεί σε ξεσηκωμό κι οργάνωση του αγώνα ενάντια στον πόλεμο, σημειώνει τον κίνδυνο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου και την ανάγκη να κλείσει η βάση της Σούδας. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την επίθεσή τους στη Συρία ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής. Έχουμε πείρα, ο πραγματικός τους στόχος δεν είναι άλλοςαπό το να ελέγξουν την περιοχή και τον πλούτο της.

Οι εξελίξεις φέρνουν κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει την Ελλάδα σε αυτούς τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και
συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ.

Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Αυτό δείχνει η ιστορική εμπειρία.

Καλούμε την λαό της Πετρούπολης σε ξεσηκωμό!

Τώρα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Πρέπει να πιστέψουν στη δύναμή τους και με κοινή πάλη να μπλοκάρουν στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Η Δημοτική Αρχή
14/04/2018

Ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος μετά την νέα επίθεση στη Συρία από τις ΗΠΑ, την Μ. Βρετανία και την Γαλλία, εκφράζοντας τη διοίκηση του δήμου Ικαρίας έκανε την ακόλουθη δήλωση – κάλεσμα.

«ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την επίθεσή τους στη Συρία ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Έχουμε πείρα, ο πραγματικός τους στόχος δεν είναι άλλος από το να ελέγξουν την περιοχή και τον πλούτο της.

Κανένας δεν μπορεί να μένει αδιάφορος. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή επίθεσή, γιατί εκτός των άλλων οι εξελίξεις αυτές φέρνουν κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει την Ελλάδα σε αυτούς τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ.

Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Αυτό δείχνει η ιστορική εμπειρία.

Καλούμε το λαό της Ικαρίας σε ξεσηκωμό! Καλούμε το λαό των νησιών της περιοχής να μην πέσει στην παγίδα του εφησυχασμού και της επανάπαυσης, που σκόπιμα καλλιεργείται. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες και μεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων. Τώρα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δελτίο τύπου εξέδωσε και η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής, σημειώνοντας τη σύγκρουση για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, και τη στάση της κυβέρνησης που στηρίζει τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η επέμβαση που ξεδιπλώνεται στη Συρία με τις σημερινές επιθέσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, προδιαγράφει ένα νέο γύρο αίματος και βαρβαρότητας και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με θύματα τους λαούς, για να εξυπηρετηθούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις, δεν έχουν καμία σχέση με τα χοντροκομμένα προσχήματα που επικαλούνται, όπως τόσες φορές στο παρελθόν. Δεν πείθουν κανέναν τα κροκοδείλια δάκρυα των γερακιών του πολέμου για το συριακό λαό, που χωρίς ανάσα εδώ και 7 χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, βιώνοντας την εξαθλίωση, τον ξεριζωμό και το θάνατο.

Πραγματικός στόχος των ιμπεριαλιστών είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις στην περιοχή.

Η νέα επέμβαση έχει την ανοχή και τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στηρίζεται καθοριστικά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Ο λαός της χώρας μας και ειδικά ο λαός της Καισαριανής έχει μεγάλη ιστορική εμπειρία από την προώθηση των σχεδίων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε «περιπέτειες» για την εξασφάλιση των συμφερόντων της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Έχει μακριά αγωνιστική παρακαταθήκη και παράδοση στην πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το σύστημα που τους γεννά.

Η εμπειρία αυτή χρειάζεται να τροφοδοτήσει σήμερα την καταδίκη της νέας επέμβασης στη Συρία και την αλληλεγγύη των λαών, απαιτώντας:

Να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο νέο έγκλημα, να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα στους ιμπεριαλιστές.
Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα,
Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
Η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής θεωρεί καθήκον και υποχρέωση της απέναντι στο λαό και την ιστορία του, να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην ανάπτυξη αυτού του αγώνα που θα κριθεί οριστικά από την λαϊκή παρέμβαση και πάλη.

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018
http://www.katiousa.gr/politika/oi-kokkines-dimotikes-arches-enantia-ston-polemo-kai-tin-imperialistiki-epemvasi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)