ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Σε ρόλο ΜΑΤατζή του Τρούμαν ο ΣΥΡΙΖΑ - Άγρια καταστολή, χτύπησαν φοιτητές και μαθητές! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δείτε το..."Αριστερό" ξύλο...Είναι ξυλοδαρμός κι αυτός, αλλά το "όργανο" υπηρετεί την κυβέρνηση της "Αριστεράς" και προστατεύει το Άγαλμα του Τρούμαν...
Η άγρια καταστολή με ξύλο, χημικά και βρισιές κατά των φοιτητών και των μαθητών, είναι η καλύτερη απόδειξη σε όσους εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να τρέφουν αυταπάτες για την..."Αριστερή" κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα... 



Όλα άρχισαν χθες το μεσημέρι όταν ομάδα φοιτητών προσπάθησε να ρίξει το άγαλμα του Τρούμαν στη λεωφόρο Β. Γεωργίου. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές. Οι δύο εξ αυτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 
Ο Ναυαγός δημοσιεύει φωτογραφίες από τον "Άνεμο Αντίστασης" και βίντεο του https://www.902.gr/ με τα επεισόδια, τους τραυματισμούς και τις προσαγωγές, όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να κατεβάσουν το άγαλμα του Τρούμαν...


                                   





Η πορεία  ξεκίνησε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι από τα Προπύλαια και έγινε με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία. Με σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία - Καμία συμμετοχή της χώρας μας», φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι (Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑ) συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.


Απάντηση σήμερα στην κυβέρνηση

Να δοθεί απάντηση σήμερα στην κυβέρνηση "που σε ρόλο ΜΑΤατζή του Τρούμαν αντιμετώπισε φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενους με άγρια καταστολή", καλεί το λαό το ΠΑΜΕ. 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στον εργαζόμενο λαό, τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σήμερα το πρωί μέσα από ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής επιτέθηκε απέναντι σε χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές που διαμαρτύρονταν για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία. Η κυβέρνηση από τη μία υπογράφει συμφωνίες που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ–ΗΠΑ-ΕΕ και την ίδια στιγμή δίνει συνεχώς διαπιστευτήρια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Μετά από το ξέπλυμα του νυν προέδρου των ΗΠΑ από την κυβέρνηση, σειρά πήρε σήμερα η προστασία με ξεχωριστό ζήλο του αγάλματος του μακελάρη πρώην προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν, ένα άγαλμα-σύμβολο του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η κυβέρνηση αφού πρώτα μέσω των δυνάμεων καταστολής χτύπησε βίαια την αντιπολεμική πορεία με χημικά και γκλομπ, στέλνοντας στο νοσοκομείο σπουδαστές και μαθητές, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο παραπέμποντας με αυτόφωρη διαδικασία δύο νεαρούς διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες".

Βαρύ κατηγορητήριο

Με βαρύ κατηγορητήριο η Αστυνομία παραπέμπει τους δύο φοιτητές στον εισαγγελέα – Συνολικά έξι οι τραυματίες διαδηλωτές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 902.gr «σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των δύο διαδηλωτών του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Η Αστυνομία παραπέμπει τους δύο συλληφθέντες στον εισαγγελέα, φορτώνοντας τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες και συγκεκριμένα για: Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.Έξω από τη ΓΑΔΑ εξακολουθούν να παραμένουν συγκεντρωμένοι φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και εργαζόμενοι, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους. 
Εξάλλου, συνολικά 6 διαδηλωτές έστειλε στα νοσοκομεία η επίθεση των ΜΑΤ στο σημερινό συλλαλητήριο. Ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σοβαρά τραυματισμένος από τα χτυπήματα που δέχτηκε με γκλομπ στο κεφάλι.Συγκεκριμένα, κατά την εξέτασή του διαπιστώθηκαν ανοιχτά θλαστικά τραύματα κι ένα ακρο-κροταφικό ρωγμώδες κάταγμα δεξιά, με αποτέλεσμα ο διαδηλωτής να εισαχθεί και να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», ενώ ο διαδηλωτής εξεταζόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 4 το μεσημέρι, δύο ασφαλίτες με πολιτικά μπούκαραν, παραβιάζοντας το χώρο των Επειγόντων, άνοιγαν τα παραβάν που χωρίζουν τους ασθενείς, διέκοπταν ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, απαιτώντας να μάθουν πού είναι ο τραυματισμένος διαδηλωτής για να του πάρουν «μια άτυπη κατάθεση».Κάτω από τις αντιδράσεις εργαζομένων του νοσοκομείου που απαιτούσαν να φύγουν οι ασφαλίτες άμεσα από το χώρο, τελικά απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα όμως ζήτησαν τα ονόματα γιατρών, νοσηλευτών και όλων όσοι διαμαρτυρήθηκαν.

"Έξω οι Ασφαλίτες από τα Νοσοκομεία"

Σε επικοινωνία εργαζομένων του νοσοκομείου με το βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο διάβημα το αίτημα να μην μπαινοβγαίνουν ασφαλίτες στα νοσοκομεία. Άλλοι πέντε διαδηλωτές βρέθηκαν στα Νοσοκομεία ΚΑΤ και «Λαϊκό», μετά από χτυπήματα που δέχτηκαν στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος. Ο ένας από τους πέντε διαπιστώθηκε ότι έχει ρωγμώδες κάταγμα στη γνάθο και θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες. Ένας ακόμα διαπιστώθηκε ότι έχει κάκωση στον αυχένα και πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες μέρες. Συνολικά και οι πέντε αποχώρησαν από τα νοσοκομεία.


truman07

truman_02

truman_03

truman_04

truman_06


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)