ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

"Δικαίωσε" - άθελα του φυσικά - τους βασανιστές του ο Μίκης αλλά υπάρχει και μια Αθλιότητα


"Γιος βασανιστή της Μακρονήσου δηλώνει συγκινημένος από τον σημερινό Μίκη Θεοδωράκη", διαβάζω στον "Άνεμο Αντίστασης". Υπάρχει όμως και η αθλιότητα σε βάρος του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη που δεν θα πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστη. Έχουμε και λέμε...



Ο Παναγιώτης Σκαλούμπακας, ήταν ο διοικητής του τάγματος της Μακρονήσου. Ήταν ο ενορχηστρωτής των φρικτών βασανιστηρίων της Μακρονήσου.

Στην ιστορία έχει μείνει η φράση του, κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων: «δεν βλέπω αίμα, δεν βλέπω αίμα».

Ο γιος του, καραδεξιός σταρ του twitter, σήμερα δηλώνει δικαιωμένος από την τοποθέτηση του Μίκη Θεοδωράκη στο εθνικιστικό συλλαλητήριο του Συντάγματος.




Ο Μίκης Θεοδωράκης που βασανίστηκε στα ξερονήσια, δικαίωσε, δυστυχώς σήμερα τους βασανιστές του!

(Πηγή: anemosantistasis.blogspot.com)


H Αθλιότητα

Όλοι διαβάσαμε το πρόσφατο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου για τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου και το "λάθος" του Μίκη Θεοδωράκη. Δείτε όμως τι έγραψε μετά την επίθεση με μπογιά στο σπίτι του Μίκη.
Αυτοί που πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη είναι ηλίθιοι. Η’ είναι προβοκάτορες. Η’ έχουν εμποτιστεί με την ίδια «λογική» εκείνων των φασιστών που υποτίθεται ότι αντιμάχονται.

Είναι άλλο πράγμα η διαφωνία, η κριτική, ακόμα – ακόμα η (πολιτική) πολεμική για τη θέση του Θεοδωράκη για το «Σκοπιανό» – διατυπωμένη με επιχειρήματα και με σεβασμό στην ιστορία του Μίκη και στην Τέχνη του – και είναι άλλο πράγμα να κλείνεις αυτιά χρωματίζοντας ντουβάρια με φαιότητες.

Αν επομένως σημαίνει κάτι αυτό το «Α» που έγραψαν στο τοίχο του σπιτιού οι συγκεκριμένοι είναι ότι πρόκειται για «Ανόητους» που διέπραξαν «Αθλιότητα».
(Πηγή: Ημερόδρομος)

Θέλω να πω δηλαδή, ότι δεν μπορεί κανείς να ισοπεδώνει τα πάντα. Κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι να γράφουν ιστορία. Η οποιαδήποτε εκμετάλλευση της ιστορίας και της προσωπικότητας τους, εμένα προσωπικά με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Και βέβαια δεν θα είναι καθόλου καλά στα μυαλά του κάποιος που θα πιστέψει ότι ξαφνικά στα 90 του και πλέον χρόνια, ο Θεοδωράκης δικαίωσε σκόπιμα τους βασανιστές του, αλλάζοντας άποψη και στάση για τα πιστεύω του και τη ζωή του. Αλλά από την άλλη, αυτό  δεν σημαίνει και ότι δεν κρίνονται οι πάντες. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)