ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Μπήκαν οι αποζημιώσεις για καύσωνα και χαλαζόπτωση


Περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ, θα μπορούν να βρουν σήμερα στα βιβλιάρια τους οι δικαιούχοι παραγωγοί του νομού Ηρακλείου. Και πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα. Είναι οι αποζημιώσεις για τον καύσωνα του περασμένου καλοκαιριού και τη χαλαζόπτωση που "ράβδισε" τις ελιές σε περιοχή της Ροδιάς τον περασμένο Οκτώβριο. Καθώς βέβαια και για το σύνολο των ζημιών που έχει υποστεί η ηρτημένη παραγωγή, από την άνοιξη μέχρι και το Νοέμβριο του 2017.


Μάλιστα, με βάση την κατάταξη των πληρωμών, το δεύτερο υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Ηρακλείου, ενώ συνολικά θα καταβληθούν αποζημιώσεις ύψους 20.8 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά σε συνολικά 18.183 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ολόκληρη τη χώρα.

Με τις σημερινές πληρωμές, επιβεβαιώθηκε πλήρως η εφημερίδα "Ν.Κρήτη" και βγήκε πέρα για πέρα αληθινή η διαβεβαίωση του Διευθυντή του ΕΛΓΑ Νίκου Δασκαλάκη, για τις σημερινές πληρωμές.

Να υπενθυμίσουμε, πως οι ζημιές στα αμπέλια από τον καύσωνα στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου ήταν τεράστιες. Εμείς είχαμε κάνει πολλά ρεπορτάζ και είχαμε δείξει πόσο μεγάλη ήταν η επίδραση του καύσωνα στα σταφύλια που επρόκειτο εκείνες τις μέρες να ξεκινήσουν να κόβονται για εξαγωγή.
Επομένως, οι σημερινές πληρωμές πρόκειται να ανακουφίσουν σημαντικά τους πληγέντες παραγωγούς.
Στο σημερινό φύλλο της "Ν.Κρήτης" έχουμε πλήρες ρεπορτάζ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)