ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Σκάνδαλο με το "χρυσό ενοίκιο" αλλά..."οι προηγούμενοι έκαναν χειρότερα"...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

"Ναι. Μα οι προηγούμενοι έκαναν...χειρότερα", θα σου πουν σήμερα οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΙ, κάτι βεβαίως που αποτελεί καραμέλα γι αυτούς, από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να ψηφίζουν - όπως και οι προηγούμενοι - μνημόνια πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις και βυθίζοντας την Ελληνική κοινωνία σε ακόμα....


μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία...

Έτσι λοιπόν, μπορεί να έχoυν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελληνική κοινωνία, τα δημοσιεύματα εκείνα, σύμφωνα με τα οποία, η κυβέρνηση πληρώνει ετησίως 12.000 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, όμως δε βαριέσαι..."οι προηγούμενοι έκαναν χειρότερα"...

Το θέμα έφερε στο φως δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος», που ανέφερε ότι η κυρία Αντωνοπούλου -η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός- λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση για την κάλυψη ενοικίου της υπουργού υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου στο οποίο η ίδια προΐσταται.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη, καθώς η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης.

«Βοήθημα» με μια... απλή δήλωση

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα, Σάββατο, και η εφημερίδα «Παραπολιτικά», που αποκάλυψε ότι τα τελευταία δυόµισι χρόνια η κυρία Αντωνοπούλου έχει λάβει συνολικά 29.000 ευρώ από το ελληνικό Δηµόσιο ως επίδοµα ενοικίου για το διαµέρισµα στο οποίο διαµένει στο Κολωνάκι µε µια απλή δήλωση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι είναι µόνιµη κάτοικος ΗΠΑ και ότι δεν έχει κατάλληλη προς διαµονή κατοικία στον νοµό Αττικής.

Κατά το εν λόγω δημοσίευμα, η κυρία Αντωνοπούλου έκανε χρήση της δυνατότητας που δίνει το τρίτο Μνηµόνιο, το οποίο ψηφίστηκε παραµονή Δεκαπενταύγουστου του 2015, και συγκεκριµένα ο νόµος 4336/2015 (Συνταξιοδοτικές διατάξεις Κύρωση του Σχεδίου Σύµβασης Οικονοµικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισµό Σταθερότητας και ρυθµίσεις για την υλοποίηση της Συµφωνίας Χρηµατοδότησης).

«Πλούσιο» πόθεν έσχες

Υπενθυμίζεται πως στο πόθεν έσχες της κυρίας Αντωνοπούλου δηλώθηκαν ετήσια εισοδήµατα 70.000 ευρώ, µετοχές συνολικής αποτίµησης περίπου 300.000 δολαρίων ΗΠΑ και καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων στην J&P Morgan. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζονται τα πλουσιότατα περιουσιακά στοιχεία του συντρόφου της, του υπουργού Οικονοµίας Δημήτρη Παπαδηµητρίου.

Στο ίδιο πόθεν έσχες, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε χαρτοφυλάκιο (με μετοχές, αμοιβαία και άλλα επενδυτικά προϊόντα) αξίας 2.725.881 δολαρίων. Την ίδια χρονιά ο κ. Παπαδημητρίου δήλωνε εισοδήματα 453.429 δολαρίων. Το χαρτοφυλάκιο αυτό πάντως, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ., με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Φυσικά, η βίλα διαθέτει και πισίνα, 80 τ.μ.

(Στοιχεία της στήλης από την iefimerida.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)