ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

"Έφοδος" συνδικαλιστών στο Εργατικό Κέντρο


"Ντου" στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έκαναν προχθές το βράδυ μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, για να διαμαρτυρηθούν για τη "νοθεία" που, όπως υποστηρίζουν, έχει γίνει στις εκλογές του Σωματείου Τουρισμού - Επισιτισμού.

Μάλιστα, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ προχώρησε σε νέα σκληρή ανακοίνωση σε βάρος της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Ωστόσο, υπέρ του ΕΚΗ, καταγγέλλοντας για τραμπουκισμό το ΠΑΜΕ όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, τάχθηκε η Ομοσπονδία Τουρισμού-Επισιτισμού. Έτσι ο "πόλεμος" που έχει ξεσπάσει έχει πάρει πλέον μεγάλες και σοβαρές διαστάσεις!




Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες του ΠΑΜΕ και την απάντηση του Δ.Σ. του ΕΚΗ, η παράταξη επανέρχεται αναφερόμενη σε μια πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ από δεκάδες μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, «έδωσαν μια μαζική μαχητική απάντηση-καταδίκη στο όργιο νοθείας που για τρεις μέρες εξελίσσεται στο ΕΚΗ. Μια εκλογική διαδικασία-παρωδία στο μέχρι πρότινος ανενεργό Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού, που αποτελεί μνημείο νοθείας για τα δεδομένα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο νομό μας».

Παρακάτω η ανακοίνωση αναφέρει ότι «τη στιγμή που η πορεία διαμαρτυρίας κατευθυνόταν στο ΕΚΗ, έφτασαν στο σημείο να επιχειρήσουν να κατεβάσουν τα ρολά, αφήνοντας απέξω εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του ΕΚΗ μαζί με τις διοικήσεις των σωματείων-μελών του ΕΚΗ, που διαμαρτύρονταν με αυτόν τον τρόπο στο όργιο νοθείας.

Επεδίωξαν με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσουν την προβοκάτσια που σχεδίαζαν, ότι τάχα το ΠΑΜΕ τραμπουκίζει και προσπαθεί να σταματήσει τις εκλογές με βίαιο τρόπο, κατεβάζοντας τα ρολά από μόνοι τους, παρά τις εγκλήσεις μας για συνέχιση της διαδικασίας των αρχαιρεσιών. Έφεραν μέχρι και την Αστυνομία για να "περιφρουρήσουν" τη νοθεία από τη διαμαρτυρία... Όμως δεν τους πέρασε!

Τα σωματεία, μαζί με συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με εργαζόμενους και άνεργους από διάφορους κλάδους, κατήγγειλαν με τη μαχητική-αγωνιστική παρουσία τους, για άλλη μια φορά, τη χρόνια απαξίωση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, με ευθύνη των δυνάμεων της υποταγής και του συμβιβασμού, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλαν ταφόπλακα σε μια σειρά σωματεία σε όλη τη χώρα.

Οι μόνοι απομονωμένοι σήμερα ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και μια χούφτα συνδικαλιστές, που ξέπεσαν στην ανάγκη να κάτσουν και να υπερασπιστούν το όργιο νοθείας που οι ίδιοι έστησαν»...


Σκληρή απάντηση ΠΟΕΕ - ΥΤΕ

Στη δική της ανακοίνωση, η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ καταδικάζει όλες τις «εκφυλιστικές», όπως τις χαρακτηρίζει, «διαδικασίες που εξελίσσονται εντός του συνδικαλιστικού κινήματος με ευθύνη της προσκείμενης στο ΚΚΕ παράταξης της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ, για τη βία και νοθεία, τους τραμπουκισμούς και τη συστηματική παρεμπόδιση αρχαιρεσιών σε κάθε σωματείο ή δευτεροβάθμια οργάνωση που προβαίνει σε εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες με όχημα τα παραμύθια "περί αλλοίωσης των συσχετισμών μέσα από νόθες διαδικασίες αρχαιρεσιών", όπως παπαγαλίζουν στα τσιτάτα τους!

Η τακτική που ακολουθούν εδώ και αρκετό καιρό είναι η κατάληψη εξ εφόδου σε όσες οργανώσεις δεν είναι υπό τον έλεγχό τους, είναι μειοψηφία ή δε διαθέτουν καν παρουσία.

Αερομεταφερόμενα όσο και αδίστακτα κεντρικά στελέχη της παράταξής τους, συνοδεία πραιτοριανών, παρεμβαίνουν στις διαδικασίες, καταφεύγουν στα δικαστήρια για ανύπαρκτα ζητήματα, προπηλακίζουν και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους αντιπάλους, στην πράξη επιχειρώντας να τους κοντύνουν ή να τους εξαφανίσουν, για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς στις δευτεροβάθμιες ή στη ΓΣΕΕ.

Μετά τα "κατορθώματά τους" σε μια σειρά από σωματεία και του κλάδου μας (Πύργος, Κατερίνη, Χαλκιδική, Καβάλα), αλλά και τα έκτροπα σε Εργατικά Κέντρα που έλαβαν ευρεία δημοσιότητα, σειρά είχαν οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο μας Επισιτισμού Ηρακλείου, οι θρασύδειλες απειλές τους ότι θα το κάνουν "Πάτρα και Κοζάνη" έλαβαν την κατάλληλη όσο και περήφανη απάντηση από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, συν. Στέλιο Βοργιά, και πήραν την άγουσα της επιστροφής.

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν με μια κορυφαία όσο και απόλυτη νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων, νέα και δυναμικά στελέχη κάλεσαν και έπεισαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν κόντρα στο παρακρατικό περιβάλλον παρεμπόδισης που είχε στηθεί στους γύρω δρόμους, το ερώτημα όμως παραμένει εσαεί:

Όσο παρεμποδίζουν τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, πώς θεωρούν ότι υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και, αν μετέρχονται τέτοιων μεθόδων, σε τι συνίσταται η διαφορά τους από όσα καταγγέλλουν για όλους τους άλλους;

Είναι βέβαιο ότι δε θα βγάλουμε από το μυαλό κανενός τις εμμονές και ιδεοληψίες, αλλά ας μη μας προκαλούν τουλάχιστον, κρύβουν πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια τους, για να παριστάνουν τους τιμητές του συνδικαλιστικού κινήματος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.
(ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ")
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1473872&srv=364

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)