ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Το Κινεζάκι με τους παγοκρυστάλλους στο κεφάλι



Είναι μόλις 8 χρόνων. Είναι ένα πάμφτωχο παιδάκι στην Κίνα και για να πάει στο σχολείο, διανύει κάθε χέρα 5 χιλιόμετρα. Και όταν το παιδάκι φτάνει στο σχολείο, τις τελευταίες μέρες το κεφάλι του είναι γεμάτο..παγοκρυστάλλους με συνέπεια τα άλλα παιδάκια να γελούν μαζί του !



Ο μικρός μας ήρωας ζει σε χωριό της επαρχίας Γιουνάν στην Κίνα και θα μπορούσε να είναι το πρότυπο για εκατομμύρια παιδιά του Δυτικού κόσμου, που μπορεί να αντιμετωπίζουν φτώχεια και δυσκολίες, αλλά εδώ μιλάμε για ένα πραγματικό δράμα.

Το 8 χρονο παιδάκι, που θα μπορούσε να είναι παιδί μας, διανύει κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο του πέντε ολόκληρα χιλιόμετρα μέσα στο τσουχτερό κρύο, αντιμετωπίζοντας παγωμένους ανέμους, χιονοθύελλες και θερμοκρασίες κάτω από -10 βαθμούς Κελσίου ώστε να λάβει την απαιτούμενη μόρφωση για να ξεφύγει από τη φτώχεια που αντιμετωπίζει η οικογένεια του...

Τα χέρια του έχουν «σκάσει» από το κρύο. Δείτε τη φωτογραφία...


Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, τη φωτογραφία του μικρούλη τράβηξε ο διευθυντής του σχολείου, θέλοντας να δείξει πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι μαθητές σε απομακρυσμένα χωριά της επαρχίας Γιουνάν, προκειμένου να φτάνουν καθημερινά στα εκπαιδευτικά κέντρα των κοντινών κωμοπόλεων.

Την ημέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία, το οκτάχρονο αγοράκι έπρεπε να πάει σχολείο παρά την εξαιρετικά έντονη κακοκαιρία επειδή η τάξη του έδινε εξετάσεις.

Όπως ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ο διευθυντής του σχολείου, ο μικρούλης ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό μαζί με τα μεγαλύτερα αδέρφια του, αφού οι γονείς του έχουν μετακομίσει σε μεγαλύτερες πόλεις για να βρουν δουλειά και να συντηρήσουν την οικογένειά τους.

Αλλά παρά τα προβλήματα του,  το συγκεκριμένο αγοράκι είναι ένα από τα πιο κεφάτα και χαρούμενα παιδιά της τάξης του και πάντα προσπαθεί να κάνει τους συμμαθητές του να γελάσουν! Τις τελευταίες όμως μέρες δε χρειάζεται να προσπαθήσει και πολύ. Γελούν μόλις το βλέπουν το πρωί να μπαίνει στην τάξη, έχοντας τους παγοκρυστάλλους στο κεφαλάκι του...

Η φωτογραφία, όχι μόνο έγινε viral στο διαδίκτυο, αλλά ευαισθητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη, οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από 280.000 ευρώ δωρεές, προκειμένου το φτωχό παιδί και η οικογένειά του, να αποκτήσουν ένα μεταφορικό μέσο και να αποφύγουν μελλοντικές ταλαιπωρίες.

Δείτε και το σχολείο στο οποίο πηγαίνει ο 8χρονος Κινέζος...


Οι δωρεές δόθηκαν στο Yunnan Youth Development Foundation, το οποίο σε συνεργασία με το τοπικό δίκτυο Zhaotong Youth Development Foundation, ανέλαβαν να συντονίσουν την όλη προσπάθεια, να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να αποδοθούν στην οικογένεια Fuman.

(Πηγή πληροφοριών: Πρώτο Θέμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)