ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Θα κάνει κάτι το υπουργείο και με τις τσάντες του Δημοτικού;


Πολύ καλό το μέτρο "αφήνουμε την Παρασκευή τη σχολική τσάντα στο σχολείο μέχρι τη Δευτέρα που θα ξανάρθουμε"... Είναι τρομερά σημαντικό και χρήσιμο να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν ένα Σαββατοκύριακο ελεύθερο, να παίξουν, να ξεκουραστούν, να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα πέρα από τα μαθήματα τους. 



Όμως, θα ήθελα πάρα πολύ να έβλεπα τους ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας και τους τοπικούς παράγοντες της εκπαίδευσης, φυσικά, να ασχολούνταν και με το βάρος της σχολικής τσάντας των παιδιών του Δημοτικού.
Οι πλατούλες τους κάθε πρωί σηκώνουν απίστευτο βάρος. Εμείς που είμαστε μεγάλοι δυσκολευόμαστε να σηκώσουμε τις τσάντες τους το πρωί για να τα βοηθήσουμε. Αλήθεια, τι ζημιά παθαίνει συσσωρευτικά ένα παιδάκι σε τέτοια τρυφερή ηλικία; Έχουμε ποτέ συνειδητοποιήσει; Υπάρχουν τρόποι να μειωθεί αυτό το βάρος. Είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης. Ας τους βρουν αυτοί που έχουν επιφορτιστεί με αυτές τις αρμοδιότητες. Είναι πραγματικά ένα πρόβλημα, και αυτό το ξέρουν καλά οι γονείς και πολύ περισσότερο τα ίδια τα παιδιά μας...

(ΣΧΟΛΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ν.ΚΡΗΤΗ")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)