ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Αγρότες και επιδοτήσεις...


Είναι απίστευτο το πόσο ενδιαφέρει τους παραγωγούς ακόμα και σήμερα, (καμία σχέση βέβαια με τις εποχές των παχιών αγελάδων και των παχιών....επιδοτήσεων), το πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο της Ενιαίας Ενίσχυσης. Είναι πραγματικά απίστευτο, αλλά από την άλλη έχει μια βάση. Διότι, ιδιαίτερα σήμερα, το αγροτικό εισόδημα που προκύπτει από την εμπορία των προϊόντων, όχι μόνο είναι μικρότερο όσο ποτέ, αλλά και φορολογείται περισσότερο όσο ποτέ...Για την ακρίβεια, πιο πολύ απλά...πεθαίνεις!



Όμως, εμείς θα χαιρόμασταν πολύ περισσότερο, αν στις επισκέψεις των αναγνωστών στα θέματα μας, βλέπαμε για παράδειγμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις τιμές του ελαιολάδου, της σταφίδας, των επιτραπέζιων σταφυλιών, των οινοσταφύλων, των κηπευτικών κ.λπ. Θα χαιρόμασταν περισσότερο αν στα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε, τα περισσότερα θα ήταν για θέματα τιμών των αγροτικών προϊόντων και όχι τόσο για θέματα που αφορούν στην Ενιαία Ενίσχυση.
Δεν θα κουραστώ ποτέ να το γράφω. Η επιδότηση είναι απαραίτητη. Αλλά αν η επιδότηση κοβόταν εντελώς και άφηνε η εκάστοτε πολιτική του κράτους μας δρόμο ανοιχτό στην παραγωγική διαδικασία και την προώθηση των προϊόντων μας, θα βλέπαμε μία ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα που δεν θα την είχαμε ξαναδεί. Βέβαια δεν είναι μόνο το κράτος που περιορίζει αυτές τις δυνατότητες. Είναι και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά συντελούν στη συρρίκνωση της παραγωγής μας και στην αύξηση των εισαγωγών.
Θέλουμε ή δε θέλουμε αγρότες; Επιτέλους, ας αποφασίσουμε ως χώρα...

(ΣΧΟΛΙΟ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ν.ΚΡΗΤΗ")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)