ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Η απόγνωση οδήγησε μητέρα 13 παιδιών να πλαστογραφήσει για να δουλέψει ως καθαρίστρια


ΤΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
ΠΑΠΑΔΑΚΗ 
Ναι. Είναι παράνομο. Αλλά γιατί μία μητέρα 13 παιδιών, δεν έχει στη χώρα μας προστασία από το κράτος; Μήπως επειδή δεν υπάρχει κράτος - δικαίου; Δεν αναφέρομαι στη γνωστή υπόθεση με την καθαρίστρια στο Βόλο. Εδώ η περίπτωση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, είναι ακόμα πιο δραματική...


Συγκεκριμένα, στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζεται η έφεση της Δ.Κ. που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας. Η γυναίκα αυτή είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 8 χρόνων συνολικά για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Το έγκλημα και «αμάρτημα» της κατηγορούμενης ήταν ότι η ίδια πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και «διόρθωσε» τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό.

Η Δ.Κ. έκανε τη συγκεκριμένη πράξη και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η ίδια είναι μητέρα δεκατριών  παιδιών εκ των οποίων τα 5 είναι και σήμερα ανήλικα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προχώρησε στην πράξη αυτή μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει –στο μέτρο του δυνατού- την στοιχειώδη ευπρεπή διαβίωση των 13 παιδιών της. Μάλιστα, η ερημοδικία της και η απουσία της από το δικαστήριο του 1ου βαθμού δεν οφείλεται σε στρεψοδικία από την πλευρά της αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω του ότι πάσχει από την καρδία της και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής» προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση. Όμως το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και  δικάστηκε ερήμην.

Πού είναι το κράτος - δικαίου;

Θα βγουν πάλι κάποιοι, που ό,τι και να συμβεί στη χώρα μας δεν βγαίνουν να μιλήσουν και θα χύσουν δηλητήριο σε βάρος της καθαρίστριας, όπως έκαναν και με την προηγούμενη περίπτωση της καθαρίστριας στο Βόλο. 

Ναι. Δεν πρέπει να αφήνουμε ασχολίαστη την όποια παράνομη πράξη του οποιουδήποτε. Όταν όμως συμβαίνουν στη χώρα μας σημεία και τέρατα, καταστρατηγούνται νόμοι, καταπατείται το Σύνταγμα, εξευτελίζονται οι θεσμοί πάντοτε σε μια κατεύθυνση να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Όταν η πλαστογραφία έχει γίνει από Πρωθυπουργούς της χώρας μας για να μας βάλουν στο Ευρώ κι εμείς έχουμε βγάλει τον σκασμό όλα αυτά τα χρόνια. Όταν η πλαστογραφία γίνεται από μεγάλους και τρανούς στα σαλόνια της εξουσίας στη χώρα μας και στις Βρυξέλλες, αλλά εμείς "δεν είδαμε ούτε ακούσαμε τίποτα"... Δεν μπορούμε σήμερα  να γινόμαστε εξαντλούμε όλη μας την αυστηρότητα πάνω σε  ανυπεράσπιστες καθαρίστριες και γενικά φτωχούς ανθρώπους που λόγω της απόγνωσης μπορεί να διαπράξουν κάποια μικρή παρανομία για να γλιτώσουν από την πείνα τα παιδιά τους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)