ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Αγριά Βόλου: Στην ανέχεια 241 μαθητές Πρόκειται για την περιοχή όπου πριν μερικές μέρες εντοπίστηκε μαθήτρια να διαβάζει στο δρόμο επειδή στο σπίτι της είχαν κόψει το ρεύμα



Στα όρια της ανέχειας ζουν τουλάχιστον 241 μαθητές στην Αγριά Βόλου. Η περιοχή είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν μερικές μέρες, εξαιτίας μιας μαθήτριας που βρέθηκε να διαβάζει στο δρόμο, αφού στο σπίτι της ήταν κομμένο το ρεύμα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, 241 μαθητές της περιοχής, σιτίζονται καθημερινά στο σχολικό συσσίτιο, ενώ σύμφωνα με τους καθηγητές τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς τα απαραίτητα. Την ίδια ώρα, ο Βόλος σημειώνει ρεκόρ ανεργίας.




Χαρακτηριστικές είναι μία περίπτωση 16χρονης μαθήτριας, η οποία είναι ορφανή από μητέρα και ζει σε δομή του Δήμου, για την οποία οι δάσκαλοι του σχολείου έχουν αναλάβει τα απαραίτητα έξοδα.
Όπως επισημαίνει ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου της περιοχής:
Εμείς είμαστε σε άμεση και στενή συνεργασία με τον Δήμο και την Κοινωνική Πρόνοια κι όταν υποπέσουν στην αντίληψή μας ανάλογα περιστατικά επεμβαίνουμε δραστικά. Όχι μόνο εμείς, αλλά όλοι οι καθηγητές από το υστέρημά τους σε χρόνο και χρήμα, κάνουν ό,τι μπορούν. Αν σας πω πόσα παιδιά βοηθούνται από τον σύλλογο καθηγητών

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή εντοπίστηκε πριν μερικές μέρες ένα κορίτσι να διαβάζει στο δρόμο, επειδή στο σπίτι της είχε κοπεί το ρεύμα. Η οικογένεια που έχει τρία παιδιά, ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με τους δύο γονείς να είναι άνεργοι. Ο πατέρας της οικογένειας λάμβανε επίδομα αναπηρίας, το οποίο όμως κόπηκε για να περάσει ξανά από επιτροπή.
Πρώην δημοτικός σύμβουλος εντόπισε ένα από τα κορίτσια να διαβάζει στο πεζοδρόμιο υπό το φως δημοτικού στύλου και κατήγγειλε το περιστατικό στις κοινωνικές υπηρεσίες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, τα παιδιά μεγαλώνουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας κάτι που επηρρεάζει και την εκπαίδευσή του, ενώ συχνά οι γείτονες προσφέρουν είδη και μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.
Το ρεύμα τελικά επανασυνδέθηκε στην οικογένεια, όχι από κάποια χορηγία της ΔΕΗ, αλλά από χρήματα που συγκέντρωσαν οι γείτονες, ενώ μεγάλο φαίνεται να είναι το κύμα συμπαράστασης πανελλαδικά αλλά και από ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό.




spasmenoparathyro.me

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)