ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

Καλό ταξίδι Δάσκαλε..."Έφυγε" από κοντά μας ο Νίκος Αμανάκης


Ευγενικός άνθρωπος, πάντα ουσιαστικός, πιστός στις ιδέες του, με μία σπάνια ηρεμία στο βλέμμα και το λόγο του, ο δάσκαλος Νίκος Αμανάκης. Σε λίγο η κοινωνία που για πολλά χρόνια υπηρέτησε, θα του πει το στερνό αντίο. Τον θυμόμαστε πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ηρακλείου. Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Συνδικαλιστή πρώτης γραμμής. Ο Νίκος Αμανάκης έχασε χθες τη νύχτα τη μάχη για τη ζωή. Και φεύγοντας αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό, αλλά και ένα έργο για το οποίο μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νοιώθει η οικογένεια του, αφού πάντοτε ήταν μεθοδικός, προσιτός, χρήσιμος σε ό,τι κι αν έκανε, τόσο ως συνδικαλιστής όσο και ως εκπαιδευτικός...

Βρήκα μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο και τις αναδημοσιεύω ως έναν μικρό φόρο τιμής στο Νίκο Αμανάκη, που τον γνώρισα από τα πρώτα μου βήματα στη δημοσιογραφία, αρχές δεκαετίας '90 και πάντα είχα μόνο καλές εντυπώσεις από τον άνθρωπο αυτό, όσες φορές χρειάστηκε να συνεργαστώ μαζί του, για τις ανάγκες της ενημέρωσης του κόσμου και της ανάδειξης προβλημάτων του λαού.

Τον θυμάμαι στις διαδηλώσεις, τις συνελεύσεις, τους κοινωνικούς αγώνες γενικότερα, με μία σοβαρή και ολοκληρωμένη προσέγγιση των ζητημάτων. Εδώ και χρόνια ο Νίκος είχε πάψει να ασχολείται με τα κοινά. Αλλά με αξιοπρέπεια το 2014 διαφωνώντας με την αξιολόγηση παραιτήθηκε από διευθυντής. Και είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των μαθητών του 36ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, όπου ο Νίκος Αμανάκης δεν έκρυψε την συγκίνηση του για το κύμα αγάπης που δέχτηκε  στην εκπνοή της λήξης των μαθημάτων για το Πάσχα από την μαθητική κοινότητα στην οποία και ήταν υπεύθυνος εδώ και χρόνια.





Ο Νίκος Αμανάκης ήταν πάντοτε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν εκμεταλλεύτηκε όμως καταστάσεις για βολέματα. Όπου υπηρέτησε, υπηρέτησε με την αξία του. Και πάντα με χαμόγελο κατέβαινε σε όλους τους αγώνες, τις διαδικασίες, τις συνελεύσεις των εκπαιδευτικών. 
Δείτε μία ακόμη χαρακτηριστική φωτογραφία, με το Νίκο Αμανάκη να προσφέρει λουλούδι σε συναδέλφισσα του μετά από γενική συνέλευση εκπαιδευτικών. 

"Ο πολύπειρος συνδικαλιστής Νίκος Αμανάκης βραβεύει με ένα λευκό τριαντάφυλλο την Γραμματέα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, Βέτα Κορωναίου, για τη γεμάτη ένταση και ρεαλισμό, ομιλία της"!

Από χθες το βράδυ, λοιπόν, ο Νίκος Αμανάκης έχει "φύγει"...





Καλό ταξίδι κύριε Νίκο. Και σας ευχαριστούμε...

Χριστόφορος Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)