ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΕΔΩ)... ΚΙΒΩΤΟΣ

"Νοικοκύρεμα" το πετσόκομμα... από τον Βαγγέλη Αποστόλου


Ως... «νοικοκύρεμα των πληρωμών» χαρακτήρισε, παραδίδοντας τη θέση του στον γεωπόνο Σταύρο Αραχωβίτη, τα τεράστια πετσοκόμματα των αγροτικών επιδοτήσεων (με τη γνωστή υπόθεση της φόρμας 6 και το γενικότερο μπάχαλο των τελευταίων χρόνων), ο πρώην (πλέον) υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.



Στην προσπάθειά του να παρουσιάσει... “έργο” για τα τρία χρόνια και τους 7 μήνες που ήταν στο “τιμόνι” του υπουργείου, ο Βαγγέλης Αποστόλου είπε χαρακτηριστικά: «Προτεραιότητα ήταν να νοικοκυρέψουμε τις πληρωμές και να διασφαλίσουμε ότι ο αγρότης θα παίρνει τα λεφτά του έγκαιρα και προγραμματισμένα»! Βέβαια, αν συμπλήρωνε “και κατά πολύ μειωμένα”, θα ήταν περισσότερη η αλήθεια...

Και η κάρτα του αγρότη 

Μίλησε για την κάρτα του αγρότη, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους να αντλήσουν περί το 1 δισ. ευρώ σε ρευστότητα, μίλησε για την κατοχύρωση της ελάχιστης εθνικής σύνταξης, ύψους 384 ευρώ, ως μιας ακόμη “επιτυχίας” του (!), υπογράμμισε ότι «υλοποιήθηκε με νόμο η πληρωμή των 60 ημερών για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα», ενώ στάθηκε επίσης και στην ηλικιακή ανασυγκρότηση του χώρου (;)... «Δεν μπήκαμε στην αριστερά και στην πολιτική με την προοπτική των υπουργικών και των άλλων θέσεων», τόνισε κατά το κλείσιμο της ομιλίας του, και συνέχισε: «Μπήκαμε για να προσφέρουμε στον άνθρωπο και στην κοινωνία, μπήκαμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. Αυτά έκανα στο υπουργείο στα περίπου 4 χρόνια που ο πρωθυπουργός μού ανέθεσε αυτό το καθήκον».

Το εισόδημα του αγρότη 

«Έγιναν πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο», είπε κατά την ομιλία του ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, συμπληρώνοντας: «Προσδοκία μας είναι να γίνουν και άλλα». Βέβαια, ο Σταύρος Αραχωβίτης δεν ήταν σε θέση να... απαριθμήσει όσα “έγιναν”, αλλά είπε πως ο ίδιος θα προσπαθήσει από τώρα και μετά να στηρίξει το εισόδημα του αγρότη και του κτηνοτρόφου.
Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, καθώς και τον Βαγγέλη Αποστόλου για τη μεταξύ τους συνεργασία.

“Απόβαση” 

Να συμπληρώσω στο σημείο αυτό ότι ποτέ δεν έγινε στην Αθήνα “απόβαση” αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κρήτη και να “χτυπηθούν” από τις δυνάμεις καταστολής έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ποτέ άλλοτε, δηλαδή... παρά μόνο επί των ημερών του Βαγγέλη Αποστόλου, και μάλιστα επί δύο φορές... Αλλά αυτό ο ίδιος ο κ. Αποστόλου “ξέχασε” να το επισημάνει κατά την αυτοπροβολή τού έργου του, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής...

(ΠΗΓΗ: "ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ)

Χ.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"To Blog του Ναυαγού" προτείνει...

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 2008-2010 (ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...ΣΤΑΘΜΟΣ)